Треньорът на "Левски" - Делио Роси, определи предстоящия финал за Купата на България срещу "Славия", като най-важния мач през сезона.

Двата тима излизат на националния сезон "Васил Левски" утре от 19:30 ч, а евентуална победа ще прекъсне серията на "сините" от девет години без трофей.

"Не ми харесва да говоря преди нещо да се е случило", започна Роси.

"Това ще бъде важен мач, ще даде друг смисъл на нашия сезон, ако двубоят се развие добре за нас.

Двубоят е важен за клуба, футболистите и нашите привърженици. Това, че сме в ролята на фаворит не ни притеснява, ако искаш да бъдеш голям, трябва да поемеш отговорност.

Говори се, че сме фаворити и трябва да поемем тази отговорност. Двубоят е важен и ще бъде голям успех, ако го спечелим.

За да се направи равносметка за представянето на отбора, трябва да изчакаме да минат всички двубои от шампионата, но победа утре определено би осмислила сезона ни.

Не съществува рецепта, как да се процедира преди важен мач, всеки играч е различен. Един отбор е съставен от много хора, а не от определен човек. Ако трябва да избирам между ентусиазъм и песимизъм, бих избрал ентусиазма.

Треньорът трябва да успокои футболистите си и да даде точни указания. От играчите се изисква да оставят всичко на заден план и по време на мача да мислят само за футбол".

Роси също така сподели, че няма проблеми с контузени футболисти, като лекуващият травма Милош Цветкович ще бъде в групата за двубоя.