Италианският треньор на "Левски" - Делио Роси, даде пресконференция преди първата тренировка на тима от новия сезон.

Роси сподели, че не е политик, за да дава празни обещания, а ще работи усилено, за да подобри играта на отбора и да заличи разликата до "Лудогорец" и ЦСКА от миналия сезон.

"Това, което всички правят за една година в личния си живот, аз трябваше да го направя за една или две седмици. Не съм си починал по време на ваканцията, ще си почина, работейки за "Левски"

Вече съм по-наясно със ситуацията в клуба и отбора. Познавам много по-добре моите футболисти. Може би след времето ни на всеобща работа, ние трябва да започнем от хубавите неща, които направихме и да подобрим тези, в които не бяхме на висота.

Мисля, че през втората част на миналото първенството, "Левски" се подобри, при това доста. Трябва да наваксаме "дупката", която остана между нас и първите два тима в класирането.

Нищо не коства на никого да каже, че ще се бори за титлата. Аз съм сериозен човек. Ще се опитам да подготвя нещата, а след това да ги кажа.

От мое име ще направя всичко по силите си, за да се представим по по-добър начин от предходната година. Приоритетът е добро представяне в Лига Европа.

Преди 12 юли, ще говорим само за това. От 20 юли пък вече ще мислим и за шампионата.

Аз не съм политик. Те правят много обещания, но аз не съм такъв. Не съм продавач на мечти, обещавам само работа.

Това, което видях в България е, че тук всички искат моментални резултати. Стратегията се уповава на факта дали си победил в последния кръг или не. Това не са моите разбирания. Ако няма поне минимална стратегия е възможно да побеждаваш, но не и редовно".

На пресконференцията стана ясно, че освен напусналия Роман Прохазка, с отбора ще се раздели и Васил Панайотов.

"Хубаво е, че хората харесват Прохазка и Панайотов. Съжалявам, че Роман си тръгва, а договорът на Панайотов не се подновява. Те ще бъдат заменени с футболисти, които са по-добри от тях. Не сме наясно с едно нещо. Няма незаменими. Нито пък и треньорът.

Не трябва да говорим за количество, а качество. Не са ни нужни много нови. Мисля, че двама-трима нови футболисти, биха могли да променят качеството на целия отбор", сподели той.

Накрая той бе запитан за започващия днес Мондиал. Делио Роси заяви, че ще вика за Исландия, където играе неговият играч Холмар Ейолфсон, но смята, че накрая победител ще е Германия.