Джордън Айб дебютира за Ливърпул още като тийнейджър и дълго време бе считан за една от надеждите на мърсисайдския клуб, но в крайна сметка бе принуден да търси късмета си другаде, макар в последния си сезон на “Анфийлд” да записа 41 мача. Крилото изглежда бе намерил пристан в Борнемут, където се задържа четири години и играеше редовно, а преди началото на новия сезон премина в Дарби Каунти, но досега е изиграл едв един двубой за отбора на Уейн Рууни.

25-годишният футболист използва профила си в Instagram, за да разкрие какво всъщност се случва с него.

През март 2020 година Айб получи забрана да шофира за период от 16 месеца, след като се заби с колата си в кафене в Лондон, а близо година по-късно призна, че страда от депресия.

“Искам да се извиня на всички мои фенове. Намирам се на тъмно място, защото страдам от депресия. Всичко ми изглежда трудно. Но оценявам обичта и подкрепата на всички, които ми изпращат съобщения. Живеем в трудни времена на пандемия. Имам пълната подкрепа на семейството ми и на всички в Дарби Каунти”, написа Айб.

“Ще се оправя и ще изляза от тази ситуация, като това е нещо, на което съм отдаден на 100%. Не просто заради семейството ми, близките ми приятели и прекрасната ми дъщеря, а заради мен”, гласи още съобщението му.

Айб изигра 58 мача за Ливърпул между 2013 и 206 година, като бе преотстъпван на Бирмингам и Дарби преди да премина в Борнемут и в крайна сметка отново да се озове при “овните” миналата година. 

Той е и бивш младежки национал на Англия.