Треньорът на Левски Георги Дерменджиев говори пред медиите преди дербито срещу ЦСКА.

Дерменджиев призна, че в отбора все още има напрежение. То вече не идва от неяснотите около собствеността на клуба, а от отговорността, която играчите чувстват.

Бившият треньор на Лудогорец също така добави, че в мач като този фаворити няма, моментното състояние на отборите не е най-важното и шеговито каза, че всичко ще бъде решено от головете.

"Не мисля, че ще ми е първо дерби срещу ЦСКА. Това е един нормален мач, дерби за феновете. Мисля, че е мач, в който ние ще излезем за победа и да зарадваме феновете.

Контузените футболисти в момента се лекуват. Доуточняват се контузиите. До тренировката ще имам конкретен отговор.

Както те, така и ние правим разузнаване. В това време на технологиите е много трудно нещо да се скрие. Подготвяме се за мача и ще бъдем готови. Има още малко време до мача. Ще видим контузията на Божинов колко е сериозна и ще говорим за състав.

Ние сме зависими от всичко - метереологични условия, желаем подкрепата на феновете. Ще разчитаме на себе си.

Не съм притеснен от ЦСКА. Един мач за първенството, в който има много заряд. Аз ще се опитам да предам настроение в моя отбор и да мислим трезво, за да излезем с успех от този мач.

Головете ще решат изхода от двубоя. Това е една игра. Предполагам, че ще има голяма доза тактика. Който спази тактиката и направи по-малко грешки, той ще победи. Двубоят е за три точки.

Победата над Витоша не успя да премахне напрежението. Сега то става по-различно. Сега отговорността върху тях е на друго ниво. Иска се победа от тях. Има неща, които психологически ще трябва да ги вкараме в ред. Няма фаворит в мача. Напрежението се премахва с успеха на отбора. Този мач е много различен. Тук нищо не важи. Футболистите няма да мислят за нищо странично", сподели той.

Двубоят между Левски и ЦСКА е в неделя от 13 ч на националния стадион "Васил Левски".