Новият селекционер Георги Дерменджиев коментира веднага след края на мача с Парагвай случилото се в контролата, загубена с 0:1. Ето думите на треньора на България пред БНТ 1.

"Видях мач на сравнително добро ниво, Парагвай е с много висока класа. В играчите ни има много напрежение и това искам да спадне.

В тези 90 минути имахме и доста добри моменти, можеше дори и гол да отбележим. Негативен е резултатът, а футболистите ще го приемат като една загуба...

Играчите имаха желание и се стараеха, но бяха припряни и от там идваха грешките.

Искаме да и вдъхнем вяра, да играем спокойно в неделя.

Гледам сериозно и на този мач, и на срещата с Чехия. Не ги подценявам и не гледам към март и плейофите. Моментът е труден, но футболистите искат да се представят добре и да представят силно страната си.

Чехия е съвсем различен противник, вероятно ще има промени и в нашия подход.

Искам да си пожелая отборът ни да спечели една победа..."

Нападателят Кирил Десподов започна с добра новина - здрав е, травмата му не е сериозна и няма да има проблем да играе срещу Чехия в неделя. Футболист №1 на България за 2018 г. влезе като резерва днес.

"Не съм имал контузия, всичко е наред - каза Десподов. Днес играх 45 минути, готов съм за неделя. Получи се добра проверка, Парагвай са добър отбор. През второто полувреме създадохме положения. Тежи ни серията, 12 мача не можем да се усмихнем. Катастрофално е за един футболист това. Няма страх, поне в мен. Има вероятно малко напрежение."

Защитникът Божидар Чорбаджийски бе лаконичен:

"Един футболист направи разликата - Алмирон. Опитахме да стигнем поне до равенство, за да вдигнем малко самочувствието."