Старши треньорът на Левски Георги Дерменджиев коментира пред "Спортал" настоящата ситуация в клуба, трансферната политика, визията му за бъдещето на "сините".

Дерменджиев не скри желанието си, да пренесе европейските успехи, които постигна с Лудогорец на "Герена".

Ето какво сподели 64-годишният специалист:

"Към момента селекцията я правим аз и Павел Колев. Аз лично спортно-технически директор в българския футбол не мога да го оприлича като фигура. По-скоро мисля, че е необходимо да има селекционно звено, което да се занимава с подбора на футболистите. Най-вероятно ще направим една такава организация, която да може да наблюдава на живо играчите, които ще идват тук. Аз лично съм държал да се знае за един футболист какъв характер е освен всичко останало

Аз съм наясно как да се случат нещата. Тази работа е доста обемна и отговорна. Тук могат да бъдат трима, четири или пет човека, в зависимост какво иска клуба. Мисля, че бройката ще я договорим с Павел Колев, колко ще са необходими за първия отбор и колко за школата. Ролята на спортния директор се изземва от едно такова звено.

Още сме под влияние на мача с ЦСКА. Тази победа идва добре за самочувствието на играчите, феновете се радват и трябва да се радват. Разбира се, че искаме да сме шампиони и да се радваме в края на месец май. Не искам обаче в този момент да се объркваме и да гледаме към 30 май и към това как ще завършим. Имаме да извърим много път до края. В плейофите пропуснеш ли точки, те ще се отразят на класирането. Духът в Левски вече е различен. Вече концентрацията на футболистите е много по-различна, мисълта им отива в друга посока. Разговарят много с тях и те повярваха в това, което им се говори. Повярваха не само в думите, но в това, което се извършва в клуба за такъв кракът период.

Искам да пренеса успехите си от Лудогорец в Левски. Искам Левски трайно да играе в Шампионската лига и Лига Европа, а не да отпада от Вадуц и други, както досега. Убеден съм, че феновете на Левски ще бъдат търпеливи и с реална преценка. Но знам, че треньорът се оценява по резултатите - ако имаш резултати, си в отбора. С Павел Колев поддържаваме непрестанна връзка и имаме единомислие по почти всички теми. Той е интелигентен и отдаден изцяло на Левски човек.

Във времето Левски е натрупал страшно много дългове и те влияят в момента. Но виждате, че се чистят, което дава спокойствие на играчи и фенове. Трябва да правим така, че клубът да се развива, дори като поведение на скамейката. Когато поех Левски, исках да знам каква точно работа са свършили хората преди нас. Славиша Стоянович много коректно ни даде информацията".

Левски се изправя срещу Славия на 3 март на националния стадион "Васил Левски" в среща от 24-ия кръг на Първа професионална лига. Най-старото столично дерби е с начален час 17:30 и ще бъде предаван пряко по Диема спорт.