Националният селекционер Георги Дерменджиев говори преди утрешната контрола на България срещу Гибралтар.

Историческият първи двубой между двата тима е от 19:30 на националния стадион "Васил Левски". Дерменджиев срещна доста трудности, след като осем човека отпаднаха от групата заради коронавирус.

Това принуди селекционера да търси техни заместници в последния момент. Дерменджиев също така заяви, че въпреки класата на съперника, победата за тима е важна.

"Трудно е, но трябва да се справим. Осем или девет човека няма да могат да вземат участие. Ще повикаме други.

Излизаме за да бием, независимо каква е класата на другия отбор. Утре е същото. Отдаваме респект и уважение към Гибралтар. Независимо какво е нивото, за нас е важна победата, за да може играчите да добият самочувствие и вяра в себе си за следващите два мача. Всеки мач е важен.

Когато избистриш един състав, а след това трябва да замениш не един, а няколко човека, е трудно. Но се съобразяваме с динамичното време, трябва да изиграем мачовете и токова".

Пред медиите говори и футболист №1 на България за миналата година - Димитър Илиев, който сподели:

"Няма да коментирам въпроси за клубния отбор. Настроението в националния тим е добро, за съжаление всеки ден някой се разболява и е изключително неприятно. Такова е положението, всички се молим нещата да се нормализират, но няма какво да се направи. Не мисля, че трябва да се притесняваме от отбор като Гибралтар, но трябва най-накрая да покажем добра игра и да направим стъпка напред в представянето си.

Ако покажем добра игра и отбелязани голове, ще влезем с едно по-голямо самочувствие в следващите двубои. Още от предишните селекционери имаме много малко победи, така че сме длъжни да излезем утре с настроение и да покажем, че нещата ще се подобрят. Самата промяна трябва да дойде от нашето отношение и от нас. С мотивация и игра можем поне малко да дадем повод за оптимизъм.

Мачът с Унгария бе шанс, който отдавна не бяхме получавали. Всички имахме надежди да се представим по-добре. Мисля, че това бе един от добрите мачове. Не успяхме да хванем този шанс, но не може да се вайкаме, че сме изпуснали този бараж. След няколко дни има жребий, ще видим какви отбори ще се паднат и трябва да започне нещо да с случва с този национален отбор. Имахме шанс, не го използвахме и вече гледаме следващия цикъл.

Няма нормален човек в България, който да приеме като успех точка или загуба срещу Гибралтар. Всеки отбор се развива и този на Гибралтар. Имат победи срещу отбори от средно ниво като Армения. Това показва, че всеки тим се развива, имат качествени футболисти. Няма как да излезем, да се разходим, да им вкараме няколко гола, не сме Испания. Но не мисля, че има уважаващ себе си футболист, който би приел друго освен победа".