Националният селекционер Георги Дерменджиев е оптимист за предстоящите мачове.

България първо приема Беларус в контролна среща на 26 януари, а месец по-късно и Унгария в полуфинал за класиране на Евро 2020.

Бившият наставник на Лудогорец и Левски беше запитан за евентуално завръщане на Ивелин Попов, а отговорът бе, че се работи по този въпрос.

"В една контрола, която ще е по-спокойна като игра, искам да видя тези играчи, които ще засвидетелстват качества, за да бъдат част от състава за Унгария. Повиках толкова момчета от младежкия тим, за да свикват постепенно с напрежението и обстановката. Няма как да има конфликт с младежкия селекционер. Тези момчета са бъдещето на отбора.

В една контрола трябва да се изпробва всичко възможно, което след време може да се окаже ползотворно. Най-важна е реалността, а тя ще дойде на 26 март в един мач, в който може да се случи всичко.

Връщането на Ивелин Попов стои на дневен ред. Имаше разговори, ще има още такива след контролата. Никога не е приятно да има травми, но в крайна сметка това са фактите. Тези, които са тук ще заменят контузените. Ако Ивелин не се върне, новият капитан ще бъде избран заедно с играчите", заяви Дерменджиев.

Националът Галин Иванов добави, че не трябва да се концентрираме върху Попов, а само върху мачовете.

"Разбира се, че мислим за Унгария, осъзнаваме какъв мач идва и за какво играем. Важно е и утре в контролата. За нас ще е важно Ивелин да се върне. Все пак, каквото и да реши той, ние трябва да се държим заедно. Колективът е най-важен и наш голям плюс. Познавам унгарците, много сериозен тим са, имат играчи от Бундеслигата, от високо ниво", заяви халфът на Славия.