Пред клубната телевизия на Левски, Георги Дерменджиев даде първото си интервю, след като официално бе назначен за треньор на тима.

Бившият наставник на Лудогорец проведе първа тренировка със "сините", като призна, че е имал среща с предшественика си Славиша Стоянович, с когото са провели ползотворен разговор свързан със състоянието на отбора и свършената работа до този момент.

"Първата тренировка премина добре. Знаете, че всичко се разви в движение, но аз мисля, че момчетата са на едно добро ниво.

Планувани са разговори с всеки един футболист поотделно. Така го правим, за да може да няма сътресения.

Със Стоянович проведохме цивилизован разговор. Това са неща, които е нормално да се случват. Все пак сме в 21 век. Благодаря на предишния треньорски щаб, че получих отговор на всичко, което попитах.

Моят стил се изгражда на базата на контрола на топката. Това е моята философия. За половин сезон се сменят трима треньори, което не е добре за футболистите.

Публиката на Левски е много темпераментна. С право очакват много успехи. Подхождам с респект към тях. Те обаче трябва да знаят, че когато се започва един нов проект, е необходимо време. Знаете, че това не се прави с магическа пръчка".

Междувременно новият изпълнителен директор Павел Колев продължи с промените, като отстрани главния скаут Кирил Вангелов, който заемаше поста почти десет години. Двамата са имали среща, на която Колев е заявил, че Вангелов не влиза в плановете на Левски и ще трябва да се раздели с клуба.