Селекционерът на българския национален отбор по футбол Георги Дерменджиев остана доволен от показано при равенството 1:1 срещу Ирландия в Лигата на нациите.

"Доволен съм от играчите. Доволен съм от това, което направиха в голяма част от мача. Но съжалявам за този допуснат гол в продължението. Футболът е такава игра, вижте в статистиката колко гола в мача падат от статични положения. Жалко, че такъв гол ни беше вкаран на нас.

На въпрос дали излизането на Занев е оказало влияние, селекционерът отговори: Всеки играч е ценен. Занев е опитен футболист, знае как да предугади ситуацията, но така се случи този път с него.

Видът на футболистите в края на мача подсказа как са се чувствали. Те много съжаляваха, че не успяхме да запазим победата. Но иначе всички спечелени точки, с който и да е противник, повишават самочувствието. Но на нас са ни необходими такива точки и победи също така, за да вдигнем националния отбор.

Мисля, че това е едно начало на промяна и момчетата играха много задружно. Не искам да правим големи изказвания, а да се движим крачка по крачка. Виждате каква е ситуацията, за всеки един мач не се знае с кои играчи ще разполагаме. Нека времето да покаже. За мача с Уелс при всички случаи ще има промени, но нека първо да видя кой как ще се чувства утре."