Националният селекционер Георги Дерменджиев се срещна с медиите в навечерието на утрешния мач с Унгария. Футболистите на България приемат маджарите на стадион "Васил Левски" в полуфинален бараж по пътя към европейското първенство догодина.

"Настроението е добро. Мачът се чака от много време, знаете защо се получи така с отлаганията. Мисля, че отборът е готов, но важното е утре на терена какво ще направят играчите. Напрежението е малко по-голямо и се опитвам да го душирам, за да избегнем емоцията, която може да не ни донесе добро. Добре е, че ще има публика. Мисля, че това ще допринесе за атмосферата. Хората чакат този мач от много дълго време", каза Дерменджиев.

Той сподели, че Филип Кръстев е с контузия и тренира индивидуално. Очаква се талантът на Славия да бъде на разположение за мачовете от Лигата на нациите с Финландия и Уелс. Дерменджиев взе отношение и по темата "Кирил Десподов", заявявайки, че той е професионалист и може да играе където реши.

"Анализирали сме абсолютно всичко - както негативните, така и позитивните страни от последните мачове. Надяваме се, че лошият късмет ще се обърне. Унгари е много добре балансиран отбор, който е в подем. Искам да сме много концентиррани и да не правим грешките от последните два мача. Всичко е възможно в подобен мач. Това, и дай Боже следващият, са най-важните мачове за нацията. За да може подрастващото поколение да види какво означава едно европейско първенство. Това са мачове, които се играт за победа", обобщи ситуацията той.

Капитанът на националите Георги Костадинов пък изрази мнение, че той и колегите му не отстъпват по нищо на съперника. Халфът добави, че не се намира в перфектна форма заради контузия.

Мачът е утре от 21.45 часа. Победителят от този двубой ще се изправи срещу Румъния или Исландия.