Националният селекционер на България Георги Дерменджиев е в Анталия, където отблизо наблюдава подготовката на българските играчи с техните отбори.

Бившият треньор на Левски коментира пред Sportal.bg кризата в отбора и какви повиквателни би направил за предстоящите мачове с Беларус и Унгария.

За подготовката на българските играчи в Турция: "Не е равномерна подготовката на всички, които наблюдавам в Турция. Има разлика в подготовката, но това зависи от самите треньори. Дали може в полезрението ми да попадне футболист от Втора лига? Да, възможно е. Има един широк кръг от играчи, които наблюдаваме.

За Ивелин Попов: "Ще имам разговори с него, но не мога да кажа предварително какъв ще бъде резултатът.

За Левски: "Там всичко ще бъде наред и националите от този отбор ще бъдат в оптимална форма за мача, който ще играем през март. Периодът ми в Левски беше добър за мен".

За ЦСКА: "Интересуват ме националните играчи, които сме набелязали, а не резултатите на ЦСКА в контролите. Не е добре, че нямат толкова дълго време положителни резултати в подготвителния период, но не може да се каже точно какъв ще бъде отзвукът от тези контроли в първенството.

За Николай Бодуров: "Всичко зависи само от играчите и от спортната им форма".

За Владислав Стоянов: "Ако покаже форма, може да бъде викнат. Предстои да направя преценка кой от вратарите да бъде извикан".

За Тодор Неделев: Тошко е един нестандартен футболист, който винаги може да помогне на националния отбор. Надявам се, че до края на март контузията му ще отшуми".

За мача с Унгария: "Нямам опасения за стадиона, ще домакинстваме в София. Българските фенове копнеят да видят България на голям футболен форум. Те ще бъдат нашият 12-ти играч. Оптимист съм, откакто съм начело на отбора, но трябва да бъдем здраво стъпили на земята".