Серхио Агуеро не си тръгна по възможно най-добрия начин от Атлетико (Мадрид), за да премина в Манчестър Сити. Аржентинският голмайстор вече близо десетилетие бележи за “гражданите”, но при преминаването си в Манчестър разочарова огромна част от феновете на “дюшекчиите”, след като направи истинска драма докато най-сетне не бе продаден.

Тогава Кун излезе със съобщение на официалния си уебсайт, в което обяви, че иска да се махне от Атлетико, а по време на Копа Америка, къдео бе с националния отбор, категорично заяви, че няма да се връща в Мадрид. В същия ден, в който той премина в Ман Сити, група ултраси на Атлетико издигнаха транспарант по време на мач от Лига Европа, който гласеше “Агуеро, надяваме се да умреш”.

“Тогава имаше и други оферти. Точно след Копа Америка вече бях взел решение, а трябваше да се върна и да започна подготовка с Атлетико. Но вече бях казал публично, че искам да си тръгна. Да обявя всичко това по този начин наистина беше грешка. Да играя на “Висенте Калдерон” бе фантастично”, разкая се той, почти 10 години след скандалната си раздяла с мадридския тим.

Кун говори за отношенията си с Лео Меси, когото описа като “съвсем нормален тип”, а за Пеп Гуардиола обясни, че е вглъбен в детайлите и благодарение на него е станал много по-добър футболист.