Членовете на Управителния съвет на Сдружение "ПФК Ботев Пловдив" Радослав Кошински, Тодор Бочев и Борис Гиздаков дадоха пресконференция, на която съобщиха шокиращи факти за задълженията на любимия им отбор. Ситуацията при "жълто-черните" е далеч от розова и това не е тайна, а фактите, които бяха посочени днес затвърдиха това.

"Големите проблеми идват след фалита на КТБ. Имаше една сума като дългове, която се спрягаше и беше между 52 и 54 милиона лева. Основният проблем е половината от тази сума - 26 милиона лева. Има една редица дела за тези пари. Синдикът си ги иска и сме осъдени на две инстанции, като предстои трета. До декември ще минем и трета", каза Кошински.

Таксите за разноски по делата са в размер на 3 милиона лева, а отделно от тях 26-те милиона остават, допълни той. 

"Всички тези суми ще станат дължими. Това не е нещо приятно, но ако искаме клубът ни да съществува след нова година, трябва да намерми спешно вариант и да се обединим под знамето на спасението на клуба ни", заяви още Кошински.

Към декември 2019 година оперативните задължения на пловдивския клуб са били в размер на над 2.5 милиона лева, а към днешна дата са намалени почти наполовина - до 1.3 милиона лева. Всяко задължение е разсрочено и има погасителен план, който се спазва. Тези задължения не са изискуеми към момента, стана ясно още на пресконференцията.

Кошински сподели още, че задълженията към НАП са под 200 000 лева, а сходна сума се дължи и на различни доставчици.