Селекционерът на Франция Дидие Дешан изобщо не опита да бъде дипломатичен след победата на неговия отбор с 3:0 срещу България.

Като цяло в изказванията си след двубоя треньорът на световния шампион не отдели много голямо внимание на съперника на своите.

"Уелсците ни създадоха повече проблеми от България - каза Дешан. Преди 6 дни Франция би "драконите" със същия резултат в друга контрола. - Имаме прогрес. За футболистите бе допълнителен стимул това, че имаше фенове по трибуните. Знаем какво можем и се целим високо, но няма гаранция, че ще постигнем това, което искаме. Отиваме с оптимизъм към голямо първенство.

Работим усилено, но внимаваме да не пренатоварим играчите. Във физическо отношение сме отлично подготвени. Важно е обаче момчетата да са спокойни и напълно освободени психически, защото главата контролира краката. Остава ни една седмица, в която ще се опитаме постигнем необходимата свежест за старта на европейското.

Планирах Жиру да играе по-малко минути, но така се случи.

Мисля, че днес Оливие игра повече, отколкото през последните три месеца общо... Но, вижте, аз не съм магьосник. Радвам се за него, защото ние като отбор ще имаме нужда от головете".

В същото време стана ясно, че излезлият от мача с травма на мускула над коляното Карим Бензема вероятно ще пропусне първата среща на французите на първенството.

Според лекарите на отбора той ще има нужда от няколко дни почивка и едва ли ще е напълно готов за мача с Германия на 15 юни.

Надеждите са все пак, че Бензема ще е на скамейката и при нужда ще може да влезе като резерва.