Селекционерът на националния отбор по футбол Младен Кръстаич остана много доволен от успеха над Северна Македония с 1:0 в Скопие.

"Важна победа. Поздравявам футболистите за страхотното желание за успеха. Аз вярвам в тези момчета, с които работих 7-8 дни", каза сръбският специалист. Важно бе да победим, за да останем в тази група, за да сме в четвърта урна на жребия. Знам какво мога да очаквам от този отбор, но ни трябва още много работа, за да станем по-силни. Може би се възползвахме от червения картон на съперника, но дори и без него, щяхме да играем офанзивно и да търсим успеха.

Капитанът и голмайстор на България Кирил Десподов обясни след мача причините за успеха.

"Абсолютно можеше да решим мача преди края. В моята ситуацията трябваше да бия. 1:0, но победи и три точки. Рано е да се правят изводи, но промяната се вижда. Излизаме да пресираме. Да не вдигаме много главата. Всички вие трябва да разберете, че ни трябва време. Това трябва да е поведението на отбора на терена", каза той.

"Казах на момчетата и преди мача, че ще има провокации и освирквания, не само в националния отбор, но и в клубните отбори, но не трябва да се подаваме. За да направим някоя глупост".

Валентин Антов сподели, че освиркването на химна на България от страна на феновете на Северна Македония е мотивирало "лъвовете" за днешния успех с 1:0 в Скопие.

"Настроението е страхотно. Цяла България може да бъде щастлива, че взехме този мач. Заслужаваме да се усмихнем малко и да сме щастливи. Променихме схемата и със сигурност има какво да се напасва. Има един добър колектив и добро разбирателство между нас. Днес показахме достатъчно да запазим суха мрежа. Имаме нужда от добри мачове и победи. Със сигурност ще се радваме на тази победа и ще търсим да се развиваме. Показахме много голямо желание и да се изолираме от обстановката навън. Освиркаха химна ни, което ни мотивира".

Нападателят Радослав Кирилов също говори пред камерата.

"Много хубава победа за нашия отбор. Имахме нужда. Трябваше да продължим с доброто си представяне след успеха срещи Гибралтар. Направихме добър мач не само откъм агресия, а и чисто футболно. Нашата държава заслужаваше този успех. Изчакахме нашия момент. Имахме ситуации да затворим мача, но не успяхме да ги реализираме. Важното е, че накрая победихме. Има нерви, има футболна злоба. Не искам да говоря за нещата извън футбола. Важното беше да изиграем един добър мач и ние го направихме. Трябва да продължаваме да работим. В момента се работи на доста добро ниво в националния отбор".