Кирил Десподов е възстановен и влезе в групата на Каляри за гостуването на Болоня. Нападателят тренираше отделно от тима си в последните 2 дни след мускулен проблем, но попадна сред 18-те за мача.

Той е ключов за Каляри, защото съперникът заема най-високото място в зоната на изпадащите (18-о) и се явява конкурент в битката, която сардинците се надяват да приключат рано с успешен изход. Победа на терена на Болоня ще означава, че пропастта между Каляри и опасната зона е вече 12 точки, което ще даде спокойствие на тима от Юга.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/226972-55737-2719/033100

Освен Десподов, с проблеми в състава е и Валтер Бирса, но и той тренира в следобедното занимание днес. Утре по обяд тимът пътува за Реджо Емилия, а в неделя от 13,30 ч е двубоят срещу Болоня.

Футболист номер едно на България за 2018 г. още не е записал мач като титуляр за новия си тим след трансфера от ЦСКА през януари. Десподов се появи три пъти като резерва, а преди седмица спечели и дузпа срещу Интер при победата с 2:1.

Очаква се в неделя българинът отново да е на скамейката, но времето за поява в стартовите 11 не е далеч, твърдят местните медии в Сардиния.