Футболист №1 на България за последните две години - Кирил Десподов, се отчете със страхотна неделна вечер, в която вкара два гола в гръцкия елит.

Десподов и неговият ПАОК спечелиха гостуването си на Астерас с 4:1, като двете попадения на родния национал помогнаха на солунския тим да се изкачи на върха в класирането.

ПАОК събра актив от 32 точки, като е с една повече от Панатинайкос, две повече от АЕК, както и четири повече от Олимпиакос. Трябва обаче да отбележим, че и трите гранда от Атина са с мачо по-малко.

Иначе Десподов започна от първата минута на мача, в който резултата за ПАОК откри ТОмас Мург.

Кирил Десподов вкара изключително важния втори гол в 59-ата минута, но само три по-късно домакините се върнаха в мача с попадение на Зуканович за 1:2.

Все пак надеждите на Астерас не продължиха дълго, защото с втория си гол Томас Мург отново даде комфортен аванс на гостите, а също с втория си гол, Кирил Десподов оформи крайното 4:1 в последната 90-а минута.

Това бяха първите попадения за Десподов в елита на Гърция, но не и първите за ПАОК, след като той вкара в два от мачовете на тима в турнира Лига на конференциите.