Кирил Десподов даде първото си интервю като играч на гръцкия ПАОК, говорейки пред клубния сайт.

Капитанът на националния отбор на България изрази амбицията си да печели титли с новия си клуб и е бил впечатлен от голямото желание на ПАОК и феновете да бъде привлечен.

Сумата по трансфера е 4,5 милиона евро, а Десподов ще носи №77 на гърба си.

"Получих хиляди съобщения от фенове на ПАОК и се убедих, че те са наистина развълнувани от идването ми в отбора. Решението да приема офертата беше лесно. От ПАОК ми показаха, че действително ме искат и демонстрираха уважение към мен, а аз държа да отвръщам на хората със същото.

Следя гръцкото първенство. Имате силни отбори и много дербита. Местните клубове се представят силно в евротурнирите. ПАОК е голям клуб, с невероятни фенове. Знам, че атмосферата по трибуните е гореща. Колкото до Гърция, само ще кажа, че прекарвам тук почти всяка ваканция, харесвам хората, храната ви и музиката. Със сигурност няма да имам нужда от много време за адаптация.

В ДНК-то ми е да съм шампион. В предишния ми клуб винаги се борехме за титлата, това е в кръвта ми. Гладен съм за трофеи и наистина вярвам, че с ПАОК мога да постигна целите си и да направим феновете щастливи. Това е мисията ми тук. Надявам се заедно да се развиваме като отбор и да печелим титли", каза Десподов.