Българските национали бяха видимо разочаровани след равенството срещу Сърбия 1:1 в Разград, като нашите бяха на секунди от това да спечелят европейската квалификация.

Най-искрен в интервюто си след двубоя бе капитанът Кирил Десподов, който заяви, че подобно нещо само на нашия отбор може да се случи.

"Вчера казах, че ако вложим енергията от мача с Литва и играем футбол без страх, ще направим добър мач. Разочарован съм, че в последните 10 секунди ни вкараха гол. Това имам чувството, че само на нас може да се случи.

Самият отбор се нуждаеше от тази победа. Биеш Сърбия с добра игра, със ситуации за голове, създадохме си положенията.

Днес с Русев и Илиев се получиха нещата в атака. Краев и Чочев също страхотно играха и си оставиха сърцата. Защитниците също. Няма футболист, който да не заслужаваха похвала. Всички се раздадоха на 100%. Не случайно призовах да има малко търпение към тези млади играчи. Отборът има много голям потенциал. Трябва да играем по този начин, атакуващо и да пресираме без значение срещу кой", каза Десподов.

Валентин Антов:

"Наистина е много болезнено. Това е футболът. Раздадохме се на макс и сме много разочаровани. Както всички знаем, много ни критикуват, но това е един много млад отбор. Играхме с огромно желание и енергия. На всички е ясно, че не сме отбор от световна класа, но играхме като отбор. Изпълнихме всички тактически задачи.

С Петко Христов сме играли през всички възрастови формации и се разбираме чудесно. Днес успяхме да намалим до голяма степен ситуациите на сърбите. Илия Груев е уникален футболист за нашите стандарти. Напоследък е лидер в съблекалнята"

Младен Кръстаич:

"Жал ми е за играчите, защото дадоха най-доброто от себе си в този мач. Можеше да спечелим. Видяхте, че играхме добре и дадохме всичко от себе си. Бяхме близо до успеха. Мога да похваля всички играчи. Дадоха максимума. Това, което тренирахме, се видя на терена. Изиграхме доста добро първо полувреме. България притежава класни играчи", заяви сръбският селекционер.