Кирил Десподов най-сетне прекъсна мълчанието си след трансфера в Лудогорец. Националът пристигна в Разград под наем от италианския Каляри за една година, а този ход го превърна в обществен враг №1 сред феновете на доскорошния му отбор ЦСКА.

Крилото премина при италианците след три години на стадион "Българска армия".

"За мен ЦСКА ще си остане нещо специално. Играл съм три години там - тази емоция, която са ми давали феновете и клуба, няма да бъде заличена или забравена. Не е приятна ситуацията. Омразата и обидите от феновете ги разбирам. В цял свят се случва. Не съм нито първи, нито последен. В ЦСКА съм играл със сърце и емоция. Животът на футболиста не е лесен. Трябва да се взимат правилните решения. Не всичко е така, както изглежда отвън. Феновете на ЦСКА не обичат Лудогорец", даде Десподов своето мнение по темата.

Той ще се сблъска за първи път с бившия си отбор в края на годината - "армейците" гостуват в Разград на 27 февруари догодина, след като вече се срещнаха веднъж в столицата.

"Не се движа с охрана, аз съм професионалист. Трябва да затворим темата ЦСКА. Оттам никой не ме потърси дали бих желал да се върна. Не можем да говорим за предателство. Искам да се концентрирам върху Лудогорец", каза още той.

Футболистът изигра общо 80 мача и вкара 25 гола с червения екип, като именно по време на периода си при "Армейците" бе избран за Футболист №1 на България - през 2017 година.

"Искам да кажа, че съм щастлив. Благодаря на ръководството, че ме привлякоха. Разбрахме се много бързо и лесно, както и клубовете Лудогорец и Каляри. Имах други оферти преди Лудогорец, но другите не успяха да се разберат с Каляри. Като се свързаха с мен на 4-и октомври, на следващия ден се разбрахме и стана трансферът в Лудогорец", каза той относно трансфера си при шампионите.

По думите му откупната му клауза е доста висока и ще даде всичко от себе си, като "се радва, че ще работи с професионални треньори в клуба".

Вероятно дебютът му ще е още този уикенд, когато предстои домакинство на Царско село.