Националът Кирил Десподов е на мнение, че едва ли ще остане в Щурм Грац след края на сезона.

Той играе в тима под наем от Каляри, а според него, цената му е твърде висока и австрийците няма как да я платят.

Десподов сподели това в интервю пред "Bulgaria On Air", като също така разказа за очакванията си преди мачовете на националния тим срещу Парагвай и Чехия.

"Възможно е да се завърна в Италия. Нищо не се знае. Смятам, че няма шанс Щурм да ме купи. Политиката на клуба не позволява да се взимат такива играчи. Аз съм много скъп за тях, иначе искат да ме задържат.

Ако вкарам 30 гола, може някой да ме купи директно от Австрия. Мога да заиграя и в Каляри, всичко е възможно. Не мога да кажа какво ще се случи.

В Австрия не е като в България. Там всеки може да бие всеки. Ние например победихме последния в класирането с 4:0. След това същият този отбор, който е на дъното, победи на чужд терен Рапид (Виена), който пък е в Топ 3. Наистина интересно първенство. Много сблъсъци има, залага се на физика и единоборства. На мен ми допада доста, защото се играе атака за атака, а аз съм бърз играч.

Беше много тежко в началото, когато отидох в Италия. Дадоха ми се 6 месеца да се адаптирам. Тежеше ми много, че не играя. Затова имаше лек спад. Не получих много голям шанс. Не мисля, че съм се представил лошо. Тогава Балъков ми подаде ръка и ме повика в националния отбор. И съм много щастлив, че отидох при Ел Маестро в Австрия".

Десподов се върна и към първите си стъпки в мъжкия футбол, когато бе на 15 години: "Първият, който ми помогна в Литекс, няма да го забравя. Нямах долнище, имах само къси панталонки. Тогава Светльо Тодоров извади едно долнище и ми го подаде. Тогава там играеха Христо Янев, Небойша Йеленкович, Бодуров... Имаше невероятни футболисти. Много добре ме приеха. Само здраве искам, нищо друго. В спорта всеки ден си отдаден, нямаш почивка. Нямаш и свободното време да отидеш за 3 дни някъде. Много неща не се виждат. Този труд, тези лишения... Всеки си мисли, че е много лесно да си футболист, но не е така.

Прочухме се по цял свят. Не сме такива хора. Играл съм в България и никога не съм чувал някой да обижда тъмнокожи играчи. Даже и на ЦСКА - Левски. Трябва да уважаваме всички хора, независимо откъде са.

Очаквам добри резултати в следващите 2 мача. Напоследък има само негативизъм. Хората говорят, че не става нищо от нас. Март месец имаме голям шанс да се класираме и имаме нужда от позитивизъм".