Дейвид Джеймс проговори за скандала с Димитър Бербатов от сезона им заедно в индийския Керала Бластърс. Вратарят с 572 мача във Висшата лига бе треньор на отбора през 2018-а, когато българската звезда изигра последните мачове в своята професионална кариера именно с екипа на този тим.

Двамата се скараха, след като Джеймс не пусна Бербо в последните двубои от сезона, а Димитър публично го обяви за слаб треньор.

В интервю за в. "Гардиън" английският вратар споделя, че той всъщност не е искал привличането на Бербатов в Керала, а го е заварил, когато е заменил Рене Мюленстейн по средата на сезона на треньорския пост.

"Имах свой план как да направя нещата и той се базираше на равнопоставеност и липса на звезди - казва Джеймс. - Нямах такива в отбора. Всеки получаваше еднакво отношение. А това невинаги работи."

Бившият вратар твърди, че Бербатов така или иначе е бил в края на пътя за професионален футболист. В Индия се иска да си физически добре подготвен и бърз, а българинът "имаше проблем с първото, а никога не е бил силен във второто".

Керала е извън плейофите и за последния мач от сезона Джеймс извади от състава Димитър, което накара звездата ни да изригне и сложи началото на конфликт, който тлее и днес.

"Не беше доволен да не бъде в игра за този последен мач и го разбирам - казва англичанинът. - Бил съм в тази ситуация. Мислиш си, че можеш да играе и още един мач, и още един сезон...

Вкарахме го в някаква форма за периода му там, но беше трудно. Говорим и за характер, той не е от хората, с които бих се сближил. Въпреки че имах емпатия към него. Уес Браун, например, се представи великолепно в Индия. Той общуваше с всички, събираше играчите да гледат в стаята му мачове от Висшата лига. Фантастично!

С цялото ми уважение към Димитър, когато се видяхме миналата година в Сингапур за един демонстративен мач, аз му казах "Здрасти", а..." Тук Джеймс прави пауза и става ясно, че не е чул поздрав в отговор.

После Бербатов опитал да вкара гол в мача на вратаря, но той не допуснал такъв.

"Може да се каже, че спечелих този рунд", смее се Джеймс.