Георги Дерменджиев няма да е селекционер на България след месец ноември, като е възможно и още до края на настоящата седмица раздялата му с националния отбор да стане факт.

Няколко от ръководните фактори в БФС вече са загубили търпение към треньора, но пък има дилема - как да смениш наставника сега, след като до конгреса на съюза има само два мача през ноември.

Тогава играем срещу Финландия в София и Ирландия в Дъблин, като залогът на мачовете е никакъв - не можем да спечелим групата си в Лигата на нациите, което би ни дало допълнителен жокер при провал в световните квалификации.

А на конгреса, когато се утвърди ново ръководство, селекционер ще се избира също "на чисто". И да се назначи треньор за тези два мача, с ясното условие, че през декември вероятно няма да бъде оставен на поста, е трудна работа. А и няма голяма логика.

Вече са обмисляни варианти с треньори отвътре - хора, които са в щабовете на младежки или юношески тимове на България. Също така е възможен тандем между двама свободни наставници, които да водят тези два мача през ноември.

Няколко от хората в Изпълкома в оставка държат Дерменджиев да остане до края на ноември и да е начело за последните два двубоя.

При всички положения, раздялата изглежда просто въпрос на време. Статистиката на селекционера е 8 мача, 6 загуби, 1 реми и 1 победа, а головата разлика: 3-10.

След смяната на Дерменджиев - сега или след 40 дни в края на ноември - ще отчетем осма такава за 10 години.

Започнахме декадата със Станимир Стоилов, продължи я Лотар Матеус, после Михаил Мадански (временен), след това Любослав Пенев, Ивайло Петев, Петър Хубчев и Красимир Балъков се изредиха на поста.