В ЦСКА няма единомислие за новия треньор и ще се разглеждат няколко варианта. Смятаният за сигурен такъв - Златомир Загорчич, за момента остава фаворит, но изглежда няма да се бърза с неговото назначаване.

Още в неделя вечер, след като отборът не спечели за шести пореден път в първенството - 1:1 с Арда, Стамен Белчев напусна поста.

Бившият наставник на Славия Загорчич обаче е на "стендбай", защото има и други номинации за позицията. На първо време в четвъртък ЦСКА ще гостува в Рим на Рома в Лига Европа, воден от Дани Моралес, Красимир Чомаков и Кирил Динчев - и тримата от треньорския щаб на Белчев.

Както обикновено, когато въпросът с нов наставник на "Българска армия" стане актуален, името на Стойчо Младенов е високо в списъка. Той е фаворитът на феновете, което също е традиция за последните години. При Екзекутора на Ливърпул са две от последните три титли, спечелени от "червените".

В социалните мрежи отново изплува и името на Любослав Пенев, но отново - предимно като желание на привърженици. Ръководството засега гледа в друга посока, но не е изключено този път да се прибегне до популярно решение.

За 2 години и половина ЦСКА е извършил 7 треньорски рокади, като шестима се изредиха на поста: Нестор ел Маестро, Любо Пенев, Добри Митов (два пъти), Люпко Петрович, Милош Крушчич и Белчев.

Вероятно и в това може да се потърси причината за непостоянството в резултатите на "червените", които редуват отлични мачове като този в Базел, с посредствени. Както и видимата тенденция на отбора "да му падат батериите" откъм мотивация и концентрация твърде бързо при всеки следващ наставник.

За пет години само един треньор изкара пълен сезон от началото до края - Христо Янев, и то във "В" група (2015/2016 г.).