Димитър Бербатов е на мнение, че българският футбол има нужда от силни по-малко разделени Левски и ЦСКА.

В традиционната си колонка в своя блог "DB9", голмайстор №1 на България коментира актуалните теми около родния футбол.

Той сподели мнението си за четвъртфиналните сблъсъци за Купата на България, както и предстоящите световни квалификации, които за родния тим започват срещу Швейцария, Италия и Северна Ирландия.

Ето какво написа по тези теми Димитър Бербатов:

"ЦСКА - "Лудогорец" и "Арда" - "Славия" в полуфиналите за Купата на България. "Левски" пак без трофей

Очертават се интересни битки на полуфиналите за купата! Най-вече единият от тях, след койта, за съжаление, или "Лудогорец", или ЦСКА няма да може да стигне до финала. И двата отбора разполагат с добри футболисти за нашите стандарти и се стараят да побеждават във всеки мач.

А това е турнирен двубой, в който всичко е възможно. Знаем, че и двата отбора се стремят и ще направят всичко необходимо, за да победят. Не само става въпрос само да стигнеш до финала за купата. Крайната победа в случая е и за его, за престиж, да покажеш превъзходство - че точно в този момент ти си по-добър от другия. Много пъти съм казвал, че винаги съм подкрепял така наречените аутсайдери, дори когато играех за "Манчестър Юнайтед". Затова се радвам че "Арда" стигне толкова далеч в надпреварата и може да напише истинска приказка. Никога не знаеш във футбола!

Отпадането на "Левски" добавя още болка и разочарование сред всички, които подкрепят отбора. Това беше шанс за трофей в този така труден период за клуба. Надявам се да има по-голямо обединение, дори след такива загуби, а не разединение, защото на българския футбол му трябва силен "Левски" и силен ЦСКА!

Ясни са националите на Ясен Петров за старта на световните квалификации

Националният селекционер повика своите избраници за предстоящите мачове с Италия, Швейцария и Северна Ирландия. Прави впечатление, че цели 10 футболисти нямат нито един мач за националния отбор! Чудесно и смело решение, за което аплодирам Ясен Петров! Трябва да имаш желанието, куража и амбицията да направиш някаква промяна. И това е чудесен старт. Разбира се, тези момчета трябва да разберат и да знаят, че е голяма отговорност да носиш фланелката на националния отбор! Наистина се надявам да оценят шанса, който им се дава, и да направят всичко възможно да оправдаят доверието. Дори и някои да не запишат участие в мачовете, не тряба да има отчаяние, а напротив - амбиция и упоритост да се докажеш и да покажеш, че имаш място в националния отбор! Успех!"