След като зададе редица въпроси към Българския футболен съюз и Борислав Михайлов посредством страницата на платформата си “Р-Еволюцията е тук”, Димитър Бербатов използва и официалния си профил във “Фейсбук”, за да коментира решението на съда, касаещо Конгреса на БФС.

Както вече стана ясно, всички решения от събитието в НДК бяха отменени.

Ето какво заяви Бербатов:

“Здравейте на цялата футболна общественост! Както повечето от вас знаят, съдът отмени избора на Борислав Михайлов за президент на БФС. На 16 юни 2022 Софийския градски съд отмени всички решения на Конгреса на БФС от 12 октомври миналата година, сред които и избора на Борислав Михайлов за президент на БФС. Според съда Българският съюз не е доказал, че 90 от делагатите отговарят на изискванията на собствения си устав, при което допускането и участието опорочава взетите решения и всички те следват да бъдат отменени, тъй като са взети с участието на лица, които не са имали право да гласуват на конгреса.

Докато БФС не спираха да се хвалят с перфектно организирания конгрес, какъвто никой не бил виждал досега, в кавички разбира се, ние доказахме тежките пороци при подготовката и провеждането на самия конгрес. Оказахме се прави. При този изход от делото, още повече с откритите нови доказателства за свързаност със световния картел за организиране на футболни мачове след неуспоримата снимка на президента с Дан Тан, както и предвид плачевните резултати на националните отбори, които между другото според БФС толкова си могат, единственият възможен изход от кризата е незабавнотo провеждане на нов конгрес. Естествено, решението може да бъде обжалвано, но това само ще покаже, че президенът и компания не мислят за благото на българския футбол, а за поста си на БФС. И то се потвърждава от фактите, които се трупат един след друг и показват пълната липса на морал в управлението на БФС.

Призовавам президента на БФС и неговия Изпълком, чийто мандат изтече преди 4 месеца, незабавно да си подадат оставките и да свикат конгрес на БФС за доброто на нашия футбол. И още веднъж призозвавам президентът на БФС да отговори на въпросите, от които се крие и които му зададохме, относно снимката му с Дан Тан, босът на черното тото в света”