Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов ще поиска свикването на извънреден Конгрес, на който да бъдат проведени предсрочни избори за президентския пост.

Легендарният нападател заяви това по време на поредната си среща с клубове из страната, която се проведе в родния му Благоевград.

"Промяната е тук и трябва да се случи. Показвам аз и моят екип уважението, което е напълно нормално, към отборите, идвайки лично. Те знаците са тук. В крайна сметка промяната е неизбежна. Човек трябва да има някакъв морал, доблест. Когато виждаш, че нещата не стават, наистина не стават, в един момент трябва да вдигнеш ръката, да признаеш, да се извиниш, мъже сме всички и да дадеш път на другите. В крайна сметка, прав си, власт не се дава, властта се взима. Затова ние ще направим така, че да я вземем по нормалния, коректен и законов път, за да донесем тази промяна", коментира Бербатов пред NOVA.

На стадион "Христо Ботев, откъдето той тръгна за големия футбол, бе проведена среща с представители на около 50 клуба от Югозапада.

Берба смята, че Конгрес трябва да се проведе най-късно през есента и си постави за цел това да се случи на 21 септември.

За да се стигне до такъв развой на нещата, на Бербатов са му нужни подписите на 1/3 от клубовете, които членуват в БФС. Екипът на бившата деветка на Манчестър Юнайтед вече работи активно в тази насока.

Той добави, че целта му е да работи прозрачно и в интерес на клубовете, които пък ще имат шанс за развитие посредством парите от различните европейски програми, очевидно визирайки, че това не се случва при управлението на сегашния шеф на футбола - Борислав Михайлов.