Димитър Бербатов, който се обяви за президент на Българския футболен съюз след меко казано странния Конгрес в петък, излезе с официална позиция, свързана със събитията около избора му. Голмайстор №1 в историята на националния ни отбор използва официалната страница на кандидатурата си, носеща името "Р-Еволюцията е тук".

Ето и какво пише той:

"Имаше законно свикан от Изпълнителния комитет на БФС редовен изборен конгрес на 18 март 2022 година. Изпълнителният комитет на БФС опита да отмени този конгрес по нелегитимен начин и не успя. Конгресът остана валиден. Ръководството на БФС не се яви на конгреса, знаейки, че няма никакви шансове предвид известните настроения на огромна част от клубовете и цялата футболна общественост. Предпочете да защитава тезата, че е отменил този конгрес, за да остане служебно на власт. Конгресът се проведе напълно легитимно и Уставът на БФС и законът са спазени. (Вижте приложената снимка.)

Президентът и Изпълнителният комитет са освободени от конгреса и има избрано напълно легитимно ново ръководство.

Това ръководство първо трябва да бъде вписано на всички законови основания в Търговският регистър, преди да започне да работи. Разбира се, досегашното ръководство на БФС може да обжалва. И пак се влиза в омагьосания кръг, от който никой не печели.

Именно затова решението е само едно - свикване на обединителен изборен конгрес!

За да се излезе от тази ситуация, сме информирали ФИФА и разчитаме да се намеси и да сложи ред - или с назначаването на служебно ръководство, което да проведе законен и честен изборен конгрес, или да бъде медиатор между двете страни за излизането от създалата се патова ситуация."