Димитър Бербатов непрестанно се изявява като анализатор, за да коментира английския футбол пред медии на Острова.

Твърде рядко обаче голмайстор №1 на националния тим говори за родния футбол.

Той все пак го направи, като пред румънското издание "Prosport.ro" коментира хегемонията на Лудогорец в родния футбол.

Берба похвали румънците в Лудогорец - Козмин Моци, Драгош Григор и Клаудиу Кешеру, определяйки ги като основа на успеха.

Все пак като фактор №1 за доминацията на разградчани, бившият играч на Манчестър Юнайтед отличи организацията в клуба.

"Румънците в отбора са много ценни за Лудогорец. Не е за вярване, колко гола вкара Кешеру в България, а Моци е един от най-добрите защитници в последните години. Вероятно вече чувстват България като свой дом, а и тримата са чудесни играчи, които допринесоха за успехите на отбора в Европа.

Кешеру се справя чудесно от самото начало. Понякога футболистите намират точното си място, на което се чувстват най-добре и просто не искат да си тръгват, биха прекарали там и 10 сезона.

Щом е титуляр и вкарва толкова често, играе европейски футбол, защо да си тръгва? Ясно е, че ако играеш в България, няма а стигнеш до Реал или Манчестър Юнайтед, така че е по-логично да останеш. Така ще бъдеш уважаван и ще бележиш много голове.

Моци дори има кръстена трибуна на свое име, не виждам причина тримата румънци да напускат Лудогорец.

Отборът спечели девет поредни титли и всяка една от тях бе напълно заслужена заради отличната организация.

Тимът постигна и отлични резултати в Шампионска лига, което също бе заслужено. Клубът има страхотни скаути, които успяват да намерят отлични играчи в чужбина", заяви Бербатов.