След дълги петчасови преговори, Димитър Димитров Херо все пак е отказал да застане начело на новака Спартак (Варна), пише "Тема спорт".

Треньорът с най-много мачове в историята на футбола ни е имал дълъг разговор с ръководството и дори е обиколил и разгледал базата на "соколите", но в крайна сметка е отклонил поканата на ръководството.

Така до намирането на нов треньор, начело на Спартак ще остане досегашният наставник Васил Петров, който успя да изкачи варненския тим от аматьорския футбол до завръщане в елита след 13 години пауза.

Стартът на Спартак в елита обаче не бе от най-добрите, като от пет мача отборът има само точка, като освен това записа и две разгромни поражение с по 0:5.

Именно заради това ръководството реши да пробва с по-опитен наставник, но първият им избор, който беше Димитър Димитров, удари на камък.

Не е ясно как ще процедират сега шефовете на тима, който разполага с доста ограничен бюджет, а голяма част от състава му бе част и от Втора лига през миналия сезон, като очевидно нивото на елита на този етап се оказа трудно за състава.