Голмайсторът на Локомотив (Пловдив) - Димитър Илиев, спечели анкетата на "Футболист на футболистите" в 19-ото издание на запитването.

То е организирано от Асоциацията на българските футболисти и те избират най-добрия сред колегите си, като едва за втори път победителят съвпада с този, който печели отличието "Футболист на годината".

Единственият предишен такъв случай бе след сезон 2012/2013 година, когато победител в двете анкети беше Георги Миланов.

Подгласници на Илиев са халфът на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев и защитникът на Лудогорец Антон Недялков.

Илиев спомогна на своя Локомотив за втори пореден триумф в турнира за Купата на България и за силното представяне в Първа лига.

"Благодаря на всички колеги, които са гласували за мен. Благодаря на целия отбор, защото тази награда не е само за мен, а за всички от Локомотив. Благодаря на ръководството на клуба за добрата организация, която създаде и на старши треньора за чудесната работа през годината. Изключително съм щастлив от тази награда, тъй като няма по-голямо признание от това колегите да те изберат за най-добрия. Много се радвам и за първото място на нашия треньор, който изгради един много силен отбор и показа, че е голям професионалист", заяви Димитър Илиев.

Неговият треньор Бруно Акрапович логично бе избран за №1 сред наставниците и стана вторият чужденец, който печели отличието след Миодраг Йешич през сезон 2004/05 г. Този път подгласници са Златомир Загорчич (Славия) и Илиан Илиев (Черно море). Наставникът на Лудогорец Павел Върба изненадващо остана извън тройката.

Най-добър млад играч е Филип Кръстев от Славия, а при жените най-добра футболистка е Ивана Найденова от НСА.