Легендата и почетен президент на ЦСКА Димитър Пенев се обяви против обединение с клуба ЦСКА 1948, който влезе в първа лига административно преди две седмици.

Това се случи след прекратяването преждевременно на сезона във втора дивизия, а от тогава не спират слухове и публикации в пространството, че предстои някаква форма на обединение.

Пред в. "Тема спорт" Стратега, който е треньор №1 на България на XX век, коментира нашумелия въпрос:

"Това са несериозни неща. Първо, между двата клуба няма нищо общо. Онези какво могат да се сравняват с ЦСКА? Не разбирам кой си ги измисля и ги пуска тези приказки.

Това е ненормална работа дори да се обсъжда. Щяло да има две ЦСКА-та... Те нямат нищо общо с ЦСКА. Има си закони, не е редно да ползват името и емблемата.

ЦСКА си плати емблемата, върна дългове. Цялата работа се прави, за да опитат да предизвикат нашите фенове да направят някоя грешка. И ако стане нещо, после ще го пишат на наш гръб, на името на ЦСКА. Това е целият смисъл според мен."

Пенев коментира и ситуацията около работата за нов стадион "Българска армия", която трябваше да започне през пролетта, но бе замразена заради пандемията:

"От наша страна всичко е точно. Беше направена оценка, но не знам защо се бавим. Нали дойдоха от комисията и видяха какво е? Да не чакат тухлите да започнат да падат? Все пак това е 50-годишен стадион.

Собствениците са много загрижени. Дано не повтаряме епидемии и болести, а вече да погледнем малко към цимента и тухлите и да започнем да градим нещо за поколенията".

Димитър Пенев добави и какви са очакванията за довършването на сезона в българския футбол, като го направи в неподражаемия си стил:

"За Купата ни чакат сериозни мачове. Там не можеш да наваксаш точките. Дано в БФС да не им мине през акълите да направят полуфиналите в един мач. То ще е все едно да отидеш да си купиш бельо и да го забравиш в магазина.

Всеки от четирите отбора ще се хвърли, ще е много интересно. Но това не означава да забравим първенството. Да, на феновете им омръзна без трофей. И с ръководството е така. Да не говорим, че на тях и други неща са им на главите. Трябва да се планират финанси, за отбора, много теми са актуални.

За Левски нищо няма да казвам. Няма да е спортстменско ние да ги коментираме като цесекари. Дно да се оправят и да си играем дербитата. Аз се надявам всичко с тях да е добре.

Вече обаче заповам да се питам хората в БФС да не са отишли някъде на лагер. Къде са се покрили? Кога ще правят конгрес? Обидно и несериозно е това отношение. Време е да се раздвижат".