Димитър Пенев нареди поредица от непреходните си бисери в интервю за в. "Тема спорт".

Основният акцент, естествено, е предсоящият в сряда реванш от полуфиналите за Купата на България "Левски" - ЦСКА. "Сините" имат аванс от 2:0, но Пената е оптимист за шансовете на "червените".

"Сега ще е съвсем друг мач и ще завърши в наша полза. ЦСКА ще е на финал - каза треньор №1 на XX век. - Ако искат "Левски", може и дербито за първенство да го направим за Купата. Защото в шампионата вече няма за какво да играем с "Левски". Много точки назад са, не могат да ни стигнат вече. Да бяха картофи или лимони - да им ги дадем. Ама това са точки, как да им ги подарим..?

"Левски" трябва да пази двата гола, а ние нямаме какво да пазим. Излизаме, скачаме и бием. Това е. На феновете обаче им омръзна вече да гледат тези дербита. То стана време за световното първенство, а ние пет мача си се въртим с "Левски". Двадесет точки им водим, а пак ще трябва да играем с тях. То да не е изпит това... Поправителен ли ще карат?

Всичко е в главите на футболистите. Грешките се поправят от тях и от треньорите. Сега е моментът да го направят.

Всеки може да сбърка, все пак имаше и доста размествания в състава заради контузии и наказания. И на вас да ви дадат нови прибори, и вие ще се чудите как да ги държите.

Така стана и с травмите - малко неочаквано се струпаха и в такъв момент е трудно, все пак си ограничен откъм изпълнители. Нашият спорт е такъв - рисков. Пак казвам, че не е лесно да се напасва състав в движение, развалят ти се плановете, но няма как.".