"Левски накъдето отиват, ние оттам се връщаме - многозначително и в своя култов стил коментира Димитър Пенев пред в. "Тема спорт" предстоящото вечно дерби в събота. - Ние вече минахме по техните пътеки извън терена. При нас сега има спокойствие, но като резултати има какво да се желае."

Стратега, обявен за треньор №1 на миналия век в България, говори пред изданието за старта на полусезона.

Очевидно тези думи не са за спортно-технически анализ, а в такъв за случващото се извън терена. ЦСКА стигна до трета лига заради финансови неизрядности и проблеми, а в момента вечният съперник е в мъглява ситуация заради проблемите с прокуратурата на водещите фигури в неговото ръководство.

А то няма как да е по-ударно за двата гранда - Левски е домакин на ЦСКА от 14,45 ч утре.

"Най-важното е, че първият мач е сериозен - казва още Пенев, който е почетен президент на "червените". - Мисля, че играчите и треньорите знаят срещу кой отбор се изправят. Футболистите трябва да защитят емблемата, ръководството и най-вече себе си.

Да се съобразят с името на съперника, защото дербито в събота няма да е тренировка или мачле на махленската улица.

Няма вариант да върнем контролите и да вкараме десет гола в тях, нито пък можем да си върнем загубените точки през есента. Каквото било - било.

Тези на терена трябва да търсят най-доброто от всяка ситуация. Защото после, ако не успеят да вкарат, ще ги сравняват със счупени рейсове, със счупени трамваи, как не можели да завиват и така нататък.

Долу-горе в ЦСКА има изградено ядро, има колектив и по-опитни състезатели, което винаги е предимство.

Времето ще е приятно за футбол, оттам всичко зависи от организацията в играта. В дербито винаги казваме, че шансовете са 50 на 50, но нека да са 51 на 49 за ЦСКА".