Италианският спортен директор на ЦСКА - Кристиано Джарета, даде интервю пред "Дарик радио", в което коментира ситуацията в "червения" клуб.

От началото на пролетния полусезон ЦСКА успя да се изравни с Левски и Локомотив (Пловдив) в класирането, достигна и полуфиналите за Купата, но отборът все така продължава да не впечатлява с играта си.

Забелязва се отлив на фенове, а виковете "оставка" към треньора Милош Крушчич огласяха последните мачове на тима.

В двубоя срещу Ботев (Враца) за Купата, дори имаше транспарант на оградата на Сектор "Г" с текст: "Господине, докога ще си играйкаме", насочен към собственика на клуба Гриша Ганчев.

"В един от мачовете имаше банер срещу семейство Ганчеви, което също ме разочарова. На първо място Ганчеви са сериозни хора, които имат финансите и ресурсите да издържат клуба, което в модерния футбол е трудно. Имат страхотен проект, който обаче изисква време. Разбирам позицията на феновете, но те трябва да бъдат спокойни, приканвам ги да имат търпение, защото семейство Ганчеви най-много искат ЦСКА да бъде на челните места, но това изисква време. Те имат капацитета и знанията да правят печеливш футбол. В миналото са го доказвали, например в Литекс.

Няма как да ви кажа какво се говори след срещата с Царско село.Това се неща, които не можем да споделим с медиите и трябва да си останем в съблекалнята на тима. Ще бъде много непрофесионално ако ви издам разговора, речта на някого или реакциите на друг.

Изоставането от Лудогорец е твърде голямо. Почти невъзможно е да се навакса разликата, но ние трябва да се борим във всеки мач, за да вземем максимален брой точки и ще видим в края на сезона. Трябва да продължим. Затова първо - трябва да вземем колкото се може повече победи до края на сезона и второ - да се възползваме от шанса си за Купата на България. Това са ни най-важните цели.

За щастие, все още епидемията не е обхвала сериозно България и всеки се надява да не се стигне до по-сериозно положение. Футболистите си говорят по между си за коронавируса, което е нормално. Светът е в сериозно положение и обстоятелствата са драматични. Напълно подкрепям рестрикциите от БФС за затворените врата. Мерките трябва да бъдат сериозни срещу коронавируса, защото например в Италия, ние подценихме заразата и затова има хиляди болни, което е сериозен проблем. Трябва да спазваме всички ограничения, включително за футболисти, феновете и всички хора. Нека следваме всички препоръки като миене на ръце периодично и всички други, за да бъдем крачка напред, а не да се заразим. Така че щом федерацията казва да бъдат срещите при закрити врата, трябва да го спазим, защото здравето е по-важно от футбола", заяви Джарета.