Извънредно събиране на борда на директорите на Барселона с една-единствена точка в дневния ред: "Меси", е имало в петък вечер.

Докато светът на футбола се вълнуваше със страхотния финал в Лига Европа между Севия и Интер (3:2), в Каталуня имат съвсем други трепети. Там въпросът е дали символът и идол на клуба ще остане.

Докладва "Мундо депортиво", който никога не е по-далеч от един нос разстояние от случващото се в кухнята на Барса.

Според изданието, срещата е минала под знака на казаното още в началото от президента Бартомеу: Меси не се продава на никаква цена, той е стълбът на спортния проект на клуба.

Спортният директор Рамон Плайнс е на същото мнение, но е изразил все пак и позицията си, че "ако Лео е убеден, че не иска да е тук, не можем да го задържим насила".

Във видеовръзка, треньорът Роналд Куман е потвърдил - иска Меси да бъде задържан като лидер на отбора, но му е нужна яснота по въпроса до 1 септември, за да е наясно как ще се гради отбор за следващите 1, 2 или 3 сезона. Разликата от "с номер 10" до "без него" е огромна.

Няколко директори са били на мнение, че може да е дошло време на края на този цикъл. Барселона дължи страшно много на Меси и ако той е бесен на клуба, нека бъде пуснат да търси ново предизвикателство. Без Барса да иска да капитализира това с огромна сума за трансфер.

Необходимо е обаче да се стигне до разбирателство на клуб и играч, че Лео няма да си тръгне догодина без пари, когато договорът му изтече.

Бартомеу е разкрил, че е имал разговор с бащата и агент на Меси - Хорхе, който му е потвърдил, че синът му "обича Барса много повече от нещо, написано на хартия" и никога няма да постъпи по този начин. Тоест - или ще поиска трансфер сега и в клуба ще влезе сума за него, или ще преподпише. Но няма да си събере багажа за нула евро следващото лято.

"На всички е ясно, че Меси е крайно разочарован и дори обиден", пише "Мундо".

И изброява куп възможни причини това да е така.

Той е смазан психически от загубата от Байерн, от отпадането от Рома, от фиаското с Ливърпул... Три поредни ужасни елиминации в Шампионската лига.

Изглежда Лео обаче има и други причини да е на път да си тръгне. Клубът действа нерешително, ръководителите са разединени и скандалите са ежедневие, а след разгрома в Лисабон от миналата седмица, шефове са казали директно на играчи като Луис Суарес и Жорди Алба да си търсят нови отбори.

Всичко това напълно е отчаяло Лео, който не вижда никаква светлина в тунела с такива шефове.