Борислав Михайлов, който бе преизбран за президент на Българския футболен съюз, предложи списък от общо седемнадесет имена за четиринадесетте места в Изпълнителния комитет на родната централа.

Това се случи десетина минути след избора му за президент на БФС за още четири години - драматичен и такъв, който ще бъде оспорван пред съда от загубилия претендент Димитър Бербатов.

Сред първоначалното предложение на Михайлов имаше шест нови имена - Веселин Балевски (бизнесмен и бивш футболист на Левски и Локомотив (Пловдив), Иван Василев (президент на Локомотив (София), Даниел Панов (кмет на Велико Търново), Пламен Манолов (шеф на Национална спортна база), Стефан Апостолов (бивш футболен съдия и депутат от ГЕРБ), както и Атанас Караиванов (шеф на Професионалната футболна лига).

Сред останалите номинации са настоящите членове на Изпълкома - Камен Костадинов (депутат от ДПС), Емил Костадинов и Йордан Лечков (вицепрезиденти на БФС), Кирил Домусчиев (собственик на Лудогорец), Валентин Михов (бивш президент на БФС), Румян Вълков (шеф на Аматьорската футболна лига), Атанас Фурнаджиев (вицепрезидент на БФС) и Спас Русев (Бивш собственик на Левски).

След гласуването бяха приети следните 14 нови членове на Изпълкома:

Борислав Михайлов

Камен Костадинов

Михаил Статев

Михаил Касабов

Йордан Лечков

Спас Русев

Емил Костадинов

Кирил Домусчиев

Данаил Панов

Румян Вълков

Димитър Георгиев

Веселин Балевски

Атанас Фурнаджиев

Иван Василев

Пламен Манолов.

Така на практика от досегашния Изпълком отпадат Панайот Рейзи (бивш кмет на Созопол), Петър Величков (част от екипа на Димитър Бербатов), навършилият пределната възраст за поста от 70 г. Венцеслав Стефанов (президент на Славия) и Валентин Михов.