Смесени новини долитат от "Левски", като по традицията от последните месеци те изобщо не са свързани с футболни мачове и нещата от игрището.

Клубът публикува отчет пред привържениците за месец май и от него личи, че е изхарчил около 1,3 милиона лева, но има приходи от 1,525,935.19 лв. Тоест - дори е на плюс за месеца, което определено е добра новина.

Любопитно, в текста към отчета пише, че 51 процента от тези пари са дошли от привържениците като дарения, билети и фен артикули.

Около 230 000 лева са влезли като плащане от УЕФА по бонусите за всеки клуб, а 519 356 лева са в графа "Други", като се преполага, че това са парите, преведени от фирмата на депутата Делян Пеевски като дарение.

Разходите за месец май са в огромната си част за заплати и осигуровки - 853 442 лева от общата сума са отишли за тях. Което още веднъж потвърждава, че в клуба са се подписвали договори на изключително високи котировки с някои играчи и треньори.

Лошата новина след добрата идва именно от последното изречение.

Треньорският щаб, който е освободен от ангажимента да води отбора - Петър Хубчев и помощниците му Георги Донков, Левон Апкарян и Армен Амбарцумян, ще настояват за пълно обезщетение след прекратяването на договорите им 12 месеца преди изтичането им.

Хубчев е получавал заплата от 30 хиляди лева на "Герена", а асистентите му - по 10 хиляди. Така главният треньор очаква да получи сумата от 360 000 лева, а останалите трима - по 120 000.

Евентуални споразумения за разсрочване или процентно намаляване на тези пари са спасение за "Левски", защото изплащането на 720 000 лева в този момент изглежда немислимо и непосилно за финансово колабиралия клуб.