Докторът на футболния ни национален тим - Бисер Бочев, коментира през "Мач Телеграф" ситуацията около Тодор Неделев.

Капитанът на Ботев (Пловдив) пострада тежко при инцидента, който родната делегация претърпя в Грузия, когато двата превозващи я автобуса се блъснаха един в друг.

Неделев претърпя сложна операция заради черъпно-мозъчната травма, която парче стъкло му нанесе, а след две седмици в Тбилиси, преди два дни той най-сетне се прибва в България.

Основните въпроси около състоянието на Неделев са кога ще се върне на терена и дали изобщо това ще може да се случи, защото при подобна тежка травма на главата, завръщането в професионалния футбол крие сериозни рискове.

Доктор Бочев не се нае с точна прогноза, а сподели, че най-важното пред Неделев е първо да се завърне към нормалния живот, а след това да започне да мисли за футбол.

"Първо, става дума за много сериозна травма и операция. Също така не забравяйте, че присъства и психологически момент, редом с физическото възстановяване. Както казах на пресконференцията преди двубоя с Грузия - за футбол можем да говорим най-рано след 3-4 месеца. В момента най-важно е Тодор да се върне към нормалния живот. Сигурен съм, че ще се завърне и към футбола.

Държа да отбележа, че БФС положи максимални усилия от всякакво естество в последните 2 седмици, за да стигнем до момента, в който Тодор вече е у дома и в клуба си. Професор Ингороква, който оперира Тошко в Тбилиси, следи възстановяването му, макар и дистанционно. Поканихме го да посети Неделев в Пловдив и да даде експертното си мнение за бъдещото му възстановяване.

В момента Тодор е при семейството си в Пловдив. Смятам, че в тази среда той ще бъде по-спокоен, което ще спомогне и за по-бързото му възстановяване.

Трябва да сме благодарни, че няма други пострадали, защото катстрофата бе наистина свирепа. Ударът на втория в първия автобус бе точно на мястото, на което Тодор седеше. Но нека все пак оставим оценките на експертите - в момента тече разследване, което ще установи точните причини и обстоятелства за инцидента", сподели д-р Бочев.