Треньорът Стойчо Стоев ще води Лудогорец и през следващия сезон, обяви пред репортери в Бистрица собственикът на клуба Кирил Домусчиев. Той е там, за да гледа финала на републиканското първенство за ветерани между неговия отбор и Витоша (Бистрица).

"Стоев пое риска да се захване с отбора в тази мини криза, в която бе изпаднал - каза Домусчиев. - Не е работил по селекцията, не е правил подготовката и няма за какво да го съдим. Лятото ще работи по всички тези въпроси и ще може сам да си направи отбора. Ние сме много напред и колкото и да върнем назад, Левски и ЦСКА пак не могат да ни стигнат.

Вижда се, че нашето първенство е по-интересно от чуждите. Добри, лоши, нашите отбори са си наши. В топ три нещата са непредсказуеми. За момента ЦСКА е по-близо до второто място от Левски, но всичко е възможно.

В отбора има сериозен спад. За мача с Левски, който предстои, очаквам играчите да се раздадам на максимум, за да покажат, че класата е вечна, а младите да покажат защо са при нас.

И аз не знам на какво се дължи този спад, все още няма обяснение за себе си. Отборът редува силни и слаби мачове, видно е, че е застарял и неслучайно статистиката показва, че сме в топ 10 на отборите с най-висока средна възраст в Европа.

Затова очаквам младите в отбора, като Серкан Юсеин например, да се включат по-силно. Ясно е, че отборът има нужда от освежаване, но ще търсим на първо място класата.".

Домусчиев пожела успех на новия селекционер на националния отбор Красимир Балъков, обявен официално на поста днес:

"Балъков е сериозен човек, който се е доказал като добър треньор в България и чужбина. Със скромен бюджет в Етър постигна резултати. Дано да има успехи с националния отбор."