Дори майката на Лионел Меси не е вярвала, че той печели "Златната топка" за 2019 г., призна самата тя пред аржентинските медии.

Селиа Кучитини разкри, че през 2015-а е била сигурна, че петият приз на нейния син ще е последен за него.

"Невероятно щастлива съм - каза мама Меси. - Не очаквахме, че той отново ще спечели. А това е най-красивата и важна награда, нали!?

Лео не спира да ме изненадва и да ме радва. Всеки ден нови и нови постижения... А най-важното е, че остава все така нормално момче, както е възпитан. Признавам, че този път не очаквах той да е първи, но изненадата бе приятна."

Естествено, не бяха подминати въпроси и около това каква е мотивацията на Лео да играе за родината насред критиките, че с Аржентина не успява да постигне успехите, които има с Барса.

"Разбира се, знам защо той е критикуван - каза Селиа. - Но предпочитам да чета критики, в които няма подигравателен тон. Това никак не е приятно за една майка, а и не мисля, че Лео го е заслужил.

Да, той добре знае, че не всеки го харесва. И е наясно също така, че дължи много на аржентинския отбор. Никой не би желал повече от него да стане световен шампион и да спечели Копа Америка.

Когато играе слабо, аз му го казвам. Всички ние от семейството веднага му го казваме. Но това не се случва често, нали?"