Кристиано Роналдо е казал на шефовете на Манчестър Юнайтед, че иска да напусне клуба още сега и няма какво да го разубеди.

Това твърдят днес британските "Таймс" и "Мейл", след като във вторник португалската суперзвезда пристигна в Манчестър с агента си Жорже Мендеш за "ключови" разговори. Юнайтед тренира и се готви за новия сезон вече почти месец, но без нападателя си, който провежда своя си подготовка в родината.

Според изданията, на разговорите до представителите на клуба е седнал самият сър Алекс Фъргюсън. Легендарният мениджър бе човекът, довел Роналдо преди почти 30 години в отбора. Двамата са в изключително близки отношения и уважението на Кристиано към сър Алекс е огромно.

Но дори шотландецът не е успял да разубеди играча. На 37 години той е изправен пред това да играе за първи път в Лига Европа, след като винаги в бляскавата му кариера досега е гастролирал с отборите си в Шампионската лига. Юнайтед обаче остана шести във Висшата лига и няма да играе в турнира.

Новият мениджър Ерик тен Хаг също не е намерил достатъчно силни аргументи и не може да спре Роналдо. Той иска да е в отбор, който слуша химна на лигата на шампионите във вторник и сряда, а не в такъв, който играе в четвъртък във втория по сила турнир.

Проблемът, който превръща ситуацията в патова, е в липсата на клуб, който да привлече Кристиано и да отговори на изискванията му. От една страна имаме финансовите условия, които дори на тази възраст продължават да са изключително големи. ПСЖ и Манчестър Сити могат да си ги позволят, но нямат желание и нужда да го правят.

Челси е друг клуб, който може да покрие разходите, но засега се държи хладно по темата.

Извън Европа има достатъчно клубове, които биха платили на Кристиано исканите от него пари - особено в Близкия изток. Но тогава темата с Шампионската лига отново става затворена за новия сезон.

Така 10 дни преди старта на първенството на Англия - цайтнот. Юнайтед не знае дали Роналдо ще е в тима и дали да му търси заместник, а това няма да е лесна и бърза работа. Кристиано не иска да остане, но няма кой да го вземе (при неговите условия). А играчът не тренира с отбора.