Шефовете в германския гранд Борусия (Дортмунд) се ядосаха след изказване на президента на Байерн Ули Хьонес.

Важният човек при шампионите заяви, че евентуалната продажба на Джейдън Санчо, който преговаря с Манчестър Юнайтед, би било грешка и по принцип трансферният модел на "жълто-черните" не бил умен.

"Когато Дортмунд купи много талантлив играч, който се представя добре, месеци по-късно вече чуваме как той е за продажба. Как играч ще вземе от ДНК-то на клуба, когато вече чувства, че е за продан?", заяви Хьонес, който е твърдо против тази политика.

Това изказване е породено от продължаващите преговори между Борусия и Манчестър Юнайтед за Санчо, който беше привлечен на "Сигнал Идуна парк" преди три години от Манчестър Сити.

Шефовете в Борусия се ядосаха и отговориха остро.

"Намирам този коментар за арогантен. Ако имаш 250 милиона евро в джоба си всяка година, е лесно да ги хвърляш наоколо", заяви спортният директор Михаел Цорк, който визира финансовата мощ на баварците.

Бившият вратар на "жълто-черните" Роман Вайденфелер, който в момента е посланик на клуба, намери друга причина за изказването на Хьонес.

"Явно са ядосани, че Джуд Белингам избра да подпише с Борусия вместо с Байерн. Ще е добре Ули Хьонес да задържи коментарите за себе си. Таймингът им също е много странен. През следващата седмица Байерн има мач в Шампионска лига и трябва да се концентрира върху това", отсече доскорошният страж

Президентът на Борусия Ханс-Йоахим Ватцке смята, че изказвания като това на Хьонес вредят на връзката между двата отбора. Добави, че има хубави отношения с шефа на Байерн Карл-Хайнц Руменига и подобни думи "чупят моста" между клубовете.

"Карл-хайнц Румениге и аз сме работили години, за да може двата най-големи клуба в Германия да имат уважителни взаимоотношения. Срамно е това да се разваля с такива изказвания", заяви Ватцке.