Баският халф Андер Ерера се превърна в любимец на голяма част от феновете на Манчестър Юнайтед, но напусна със свободен трансфер това лято след много добра оферта от ПСЖ.

В интервю испанецът загатна откъде идват проблемите на бившия му клуб, като индиректно потвърди това, което е публична тайна - собствениците не акцентират върху спортно-техническата част, а приемат Юнайтед за бизнес план.

Като позитивен пример той даде настоящия си клуб ПСЖ.

"Не мога да кажа какво е било преди да дойда тук, но сега се мисли само и единствено за футбол. Защото хората гледат ПСЖ отвън и виждат само лъскава обвивка. Но всъщност ние се потим, тренираме и работим. Когато дойда на тренировъчното игрище, физиотерапевтите, педиатърът и треньорите вече са на работа. Футбол, футбол и футбол. Леонардо (спортният директор на ПСЖ б.а.) вече е тук.

Много съм щастлив, че бях в страхотен клуб като Манчестър Юнайтед. Много съм благодарен на феновете. Бях щастлив там, но имаше моменти, в които чувствах, че не футболът бе считан за най-важното нещо", заяви Ерера.

Запитан кое всъщност е най-важното нещо и дали става дума за бизнеса, Ерера отвърна: "Няма да излезе от моята уста, но футболът не бе най-важното в Манчестър. Няма да сравнявам, само ще кажа, че тук дишам футбол от всички посоки. И ми харесва".

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/82474-66881-1644/0331/bg