Нападателят Ивелин Попов, който наскоро се отказа от българския национален отбор по футбол, разкри причините за решението си.

Бившият капитан отправи персонални обвинения към тогавашния вицепрезидент на БФС Йордан Лечков и сподели кои са моментите, които са го накарали да спре с участията си за представителния ни тим.

Ето какво каза Попов пред БНТ:

"Пожелавам успех на момчетата в националния отбор. Доста малко съмишленици останаха в отбора. Нямам подкрепа от достатъчен брой хора. Малко хора ме подкрепят. Нещата, както аз ги виждам, няма да се получат. За това, по-добре да спра и да кажа "чао". Да дам път на младите, както се казва.

Много неща не знаете. И след изпусната дузпа излизаха ръководни фактори и казваха какви ли не неща. Тогава аз станах в съблекалнята и казах: "Аз съм виновен за този равен, изпуснах дузпа". Много момчета обаче станаха и казаха, че всички сме виновни. Любо Пенев също. Но пред медиите излезе все едно друго нещо е станало.

След мача с Англия започна да се говори защо не са отишли повече от играчите да говорят с феновете. Лично аз съм отишъл и съм говорил с хората. С такива недомлъвки... явно трябваше да се покаже на хората колко сме задружни, но нещата не са съвсем така. Моето поведение сочи какъв човек съм.

Лечков е една от причините. Не може директор да се държи така. Като си директор, трябва да поддържаш футболистите. Той само казва, че ни е осигурил всичко.

Не става така да се хулят футболистите и да има поръчкови статии срещу играчите, а ти да не си виновен, не е сериозно. В Европа директорът става и си подава оставка, когато нещата не вървят. А сега ще съди БФС, няма да съди. Той един път не е дошъл да говори с нас човешки, бил е голям футболист, да подскаже нещо. Най-лесно е така. Не може цялата вина да е в треньорите и футболистите.

Кой съм предложил аз за капитан? Предложих на г-н Дерменджиев, може да го питате - Петър Занев, Васил Божиков или Страхил Попов. По-добър защитник от Петър Занев българин в родното първенство няма в момента. Страхил Попов и Божиков се представят силно в чужбина.