Новината за оставката на Красимир Балъков от поста национален селекционер на България е сред водещите във всички английски медии.

Колегите от Острова със задоволство изтъкват, че това е било единственият логичен вариант след разразилия се расистки скандал по време на мача България - Англия.

Именно това според англичаните е причината Балъков да си тръгне.

Разбира се, скандалът е повлиял на решението на селекциоенра, но самият той призна, че причините са доста, а не е конкретно расизма. Той също така подаде оставката си заедно с всичките членове на Изпълкома.

Освен това легендарният играч не се справи блестящо на поста, като за 6 мача записа 5 загуби и едно безлично равенство в Черна гора.

Може би срамното поражение с 0:6 е доста по-голям мотив за оставка от расистките скандирания, за които Балъков няма никаква вина, но англичаните не отчитат това.

В началото на седмицата той бе сред най-критикуваните личности в Англия, заради грешно представените му думи.

Веднага след мача Балъков заяви, че не е чул нищо и не може да коментира. Не знаем дали е така, но е напълно възможно, защото при около 20 хиляди по трибуните, подвикванията на 15-20 човека може и да не са се чули, а и едва ли основната задача на Балъков е била да слуша трибуните.

Думите му обаче бяха предадени в Англия, сякаш отрича скандала, което предизвика огромна вълна от недоволство към него.

В момента всички са доволни, че "отричащият" скандала Балъков, вече не е национален селекционер.