Една от суперзвездите на световния футбол - Златан Ибрахимович, официално потвърди, че престоят му отвъд океана приключи.

Шведът прекара последните две години в Лос Анджелис Галакси, като предизвика истински фурор сред феновете на футбола в САЩ. Освен, че вкара 53 гола в 58 мача, Златан се оказа невероятен маркетингов ход на местната лига и драстично увеличи интереса към нея.

38-годишният нападател по всяка вероятност ще се завърне в Европа, като за следваща негова дестинация се спрягат няколко отбора от Испания и Италия.

В официалния си профил в Туитър, Ибрахимович написа:

"Дойдох, видях, завладях. Благодаря на Лос Анджелис Галакси, че ме накара да се почувствам жив отново. А на феновете на отбора - искахте Златан, дадох ви Златан. Приказката продължава, а сега отивайте обратно да си гледате бейзбол".

Въпреки, че има 536 гола в 904 мача, както и 33 трофея през кариерата си, Златан не крие жаждата за още мачове. Вероятно още в началото на 2020-а феновете ще могат да гледат шведа в някое от топ първенствата на Европа. Не е изключено, той да се завърне и в родния Малмьо, където неведнъж е заявявал, че иска да завърши кариерата си.

Снимка: Twitter