Сериозна драма се разигра около предстоящата в неделя световна квалификация между отборите на Албания и Англия.

Играчите от националния отбор и местната федерация призоваха премиера Еди Рама да пусне ваксинирани фенове по трибуните на новия и модерен стадион в Тирана.

Това веднага предизвика реакция от местната полиция, която обяви, че няма ресурсът да гарантира безопасното провеждане на мача в такава ситуация. Доста странно изявление, защото все пак говорим за стадион с максимален капацитет от 22 500 места.

В случая става въпрос за вътрешни неуредици и спорове между правителството и органите на реда, които дори обявиха, че и при мач без публика, отново не могат да гарантират безопасността на английската делегация.

Всичко това създаде представа в английската преса, че става въпрос за гостуване на място с върлуваща гражданска война, а не в европейска държава, където подобно на другите страни на континента важат противоепидемични мерки, а животът тече спокойно.

През вчерашния ден дори бе под сериозен въпрос, дали въобще мач между Албания и Англия ще има.

Все пак с условието, че това ще доведе до катастрофални последици за местния футбол, като също така ще бъде и сериозен удар по имиджа на страната, бе псотигнато раззбирателство между правителството и полицията.

Все още не е ясно дали по трибуните ще има фенове, но поне на този етап безопасността около мача е гарантирана.