Последните няколко дни бяха доста турбулентни в Малмьо, а причината се криеше в двете футболни легенди на града.

Златан Ибрахимович си купи дял от стокхолмския Хамарби, което вбеси съгражданите му. Факли, боя, яйца и какво ли още не полетя към статуята му, намираща се пред градския стадион, отворил му вратите за големия футбол.

Феновете ясно му заявиха: "Не си мисли, че си толкова важен за нас, ние си имаме Маркус Розенберг".

Странно съвпадение, но точно в деня, когато статуята на Златан бе поругана, Маркус трябваше да изиграе последния си домакински мач с екипа на любимия Малмьо.

Розенберг се присъединява към клуба преди 32 години, когато е едва на 5. В Малмьо стартира и завършва професионаланта му кариера, като прекарва 10 сезона в мъжкия тим. Прекъсванията му са за трансфери в Холадния, Германия, Англия и Испания.

Вчерашният мач на Малмьо срещу Динамо (Киев) от групите на Лига Европа бе последен за него у дома. Феновете му подготвиха невероятна хореография в знак на признателност, а по очите на Розенбег се появи и сълзи.

Самият двубой пък бе истински трилър, а в последната минута резултатът бе 3:3, с един гол на самият Розенберг.

Никой обаче не подозираше какво ще послед, защото в последните секунди на 6-минутното продължение, Инге Бергет центрира, а Розенберг прати топката във вратата.

Той донесе успех на родния си тим в последната секунда, сбогувайки се по мечтан начин с феновете.

Той обаче има да изиграе още един мач за тима. Това ще е гостуването на Копенхаген отново в Лига Европа, като мачът няма да е особено далеч от дома - от другата страна на моста "Йоресунд".